Kunstprojekt til Virum Gymnasium
Donation fra Københavns Amt ved Virum Gymnasium's 40 års jubilæum.


- se billederne nedenfor!

Gunnar Bay's idéoplæg:
Målet er at skabe et kunstværk udført af Gunnar Bay (GB). Det er tanken, at værket skal være et resultat af en interaktiv proces mellem GB og skolen, dvs. ansatte og elever. Kunstværket skal på en eller anden måde fremstille/relatere sig til Virum Gymnasium.
Kunstværket udføres som et frit fortolket digitalt collageagtigt billede med sigte på udprintning i format ca. 112x170 cm eller lign. Efterfølgende indrammet med skråtskåret passepartout i syrefri karton i valgfri ramme.
I praksis forestiller jeg mig, at jeg kommer med oplæg, som konfronteres i en større eller mindre kreds. Som primær referencemedspiller foreslås kunstudvalget. Sekundært udstilles skitser/stadier, mv., offentligt på skolen med mulighed for kommentarer og forslag. Kommentarer og forslag kan være skriftlige, visuelle, tegninger, fotos, mv., med direkte sigte på værkets videre udformning, men også med henblik på placering af værket. GB samler op og afgør alene på demokratisk vis, hvordan ændringsforslag kan inddrages og formuleres. Processen gentages om nødvendigt.
Der udarbejdes et idéoplæg fra GB, evt. i form af billedskitser med motiver fra skolen. Motiverne kan være personer, arkitektur, situationer, etc.
Det tilstræbes på samme tid at billedet/motiverne dels er individualiseret, dels generaliseret. At billedet/motiverne er genkendelige, men dog abstrakte. At værket såvel er tidsløs som aktuelt. At det fremstiller Virum Gymnasium.
De forskellige stadier er udstillet på skolen, men tillige her (klik på billederne for at se dem i større format):